Петима млади предприемачи и един успял мениджър участват в трета фаза на програмата „Еразмус за млади предприемачи“, в рамките на проект EXE PRIZE 3 с подкрепата на ИКТ Клъстер

24 Август 2012
Петима млади предприемачи и един успял мениджър участват в трета фаза на програмата „Еразмус за млади предприемачи“,  в рамките на проект EXE PRIZE 3  с подкрепата на ИКТ Клъстер

Г-н Йордан Пашов е първият български ментор, който участва в програмата Еразмус за млади предприемачи. Г-н Пашов е мениджър на туристическа агенция “Висталис” (www.vistalis.bg). Той беше ментор за период от 4 месеца на г-ца Каролина Сковронска от Полша. По време на обмяната на опит г-н Пашов получи знания за полския пазар, неговата специфика и как да адаптира продуктите и услугите на своята туристическа агенция за нуждите на пазара в Полша. След обмяната на опит Г-н Пашов и г-ца Сковронска ще продължат съвместното си сътрудничество.

Основателят на Рай Консултинг (http://ray.bg/) – Г-н Тодор Райков прекара 1 месец във Финландия в компанията на г-н Сеппо Хуринайнен - MHG Systems Ltd (www.mhgsystems.com). 
Според мен, най – голямата полза от участието в програмата е, че тя помага да разшириш хоризонтите си и да срещнеш различни хора. Така, че не се колебайте! Кандидатствайте възможно най – скоро, тъй като Еразмус за млади предприемачи, може да се окаже най – доброто преживяване в живота ви!“ – г-н Тодор Райков.

Г-н Георги Георгиев приключи успешно едномесечната обмяната на опит с г-н Клаудине Плано Ескартин, мениджър на „Claudine centro de Idiomas“ (www.idiomate.com), гр. Овиедо, Испания. Г-н Георгиев е основател на „Languatica“ (www.languatica.com ), програма за развитие на езиковите умения в партньорство с 13 езикови училища, разположени на четири континента. “Програмата предоставя идеална среда за споделяне на идеи и свързване с хора с различен опит“ – г-н Георги Георгиев.

Г-н Ивайло Василев е собственик на компанията Булк Лабс  (www.bulklabs.com).  Г-н Василев е в процес на обмяна на опит в Лондон, в компанията на г-н Луциан Тарновски, BraveNewTalent – (www.bravenewtalent.com), технологична компания с 30 служители.

Бъдещият предприемач г-н Людмил Иванов участва в програмата, за да получи практически знания и опит в областта на производството на електромобили. В момента г-н Иванов е в процес на двумесечна  обмяна на опит в Канария, Испания с г-н Адело Медина Перез, собственк на „Gruas el Oso“ (www.gruaseloso.com).

ИКТ Клъстер подкрепя обмяната на опит между румънския начинащ предприемач Креанга Клаудио Данут и Валерио Локатели, която ще продължи 5 месеца в Италия. Г-н Данут наскоро е стартирал собствен бизнес – компанията Euro coaching (http://www.habitat.ro/), предлагаща интернет и web-базирани услуги за малкия бизнес в Букурещ и други части на Румъния. 

Виж всички проекти