Представител на ИКТ Клъстер взе участие на конференция BizzIT Кюстендил 2016.

23 Април 2016

BizzIT конференция  се проведе в Парк Хотел Кюстендил състоя на 23 април 2016 г. В нея участваха над 150 души, включително ученици от 8 до 12 клас на училищата в гр. Кюстендил. Конференцията обикаля цяла България. Нейната цел е да запознае широката аудитория с възможностите и новостите в ИТ сектора. Сред темите на форума бяха правилният път както към кариера в ИТ бранша, така и към създаването на успешен ИТ бизнес на глобално ниво.

Темите на форума бяха дигитален маркетинг, програмиране, роботика, автоматизация на дома, онлайн търговия и създаване на собствен бизнес.

На конференцията, Тодор Митов, Асистент проекти в ИКТ Клъстер, представи програмата  „Еразъм за млади предприемачи” и  възможностите, която тя предоставя. 

Иво Василев разказа своята успешна история от участието си като млад предприемач в програмата „Еразъм за млади предприемачи“ и развитието на собствен бизнес. Иво Василев е участник по програмата през 2012 г. с подкрепата на ИКТ Клъстер  като посредническа организация.

Презентация за програмата "Еразъм за млади предприемачи" от събитието може да намерите тук: "Еразъм за млади предприемачи"

 

Покажи всички новини